Menu

Zapraszamy

PRZYSTAWKI ZIMNE I SAŁATKI

1. Tatar z tuńczyka, avocado, imbir, limonka, majonez wasabi  
170 g / 26 zł

2. Carpaccio z polędwicy wołowej  z sosem imbirowo-sojowym 
150 g / 23 zł

3. Łosoś marynowany, buraczki pieczone,         
cebula czerwona,  sos chrzanowo-śmietanowy 
170 g / 22 zł

4. Tatar wołowy, kapary, cebulka, korniszon (z żółtkiem - na życzenie) 170 g / 23 zł 

5. Grillowany kurczak, mix sałat, ogórek, papryka, pestki dyni i słonecznika, sos koktajlowy    
350 g / 19 zł

6. Ser kozi zapiekany na bułeczce,orzechy włoskie, karmelizowana gruszka, konfitura z cebuli czerwonej, sos balsamico z ziołami   
300 g / 21 zł

7. Sałaty zielone z rukolą, ser pleśniowy,   suszone pomidory, oliwki    300 g / 18 zł

   Do wszystkich sałatek i zimnych przystawek podajemy bułeczkę i masło. 

PRZYSTAWKI CIEPŁE

1. Krewetki smażone na maśle czosnkowym, melon,  papryka , sos chilli   180 g / 23 zł
 
2. Mule w sosie z pomidorów, wino, czosnek, świeża pietruszka,  bułeczka    350 g / 23 zł   

 3. Makaron penne rigate, kurczak, brokuły, cukinia, pomidory cherry, sos serowy   350 g / 20 zł 

4.  Makaron tagliatelle z polędwiczkami, papryka, pieczarki, sos tajski  350 g / 22 zł 
   
 5.  Pierogi nadziewane szpinakiem   z suszonymi pomidorami i ricottą w sosie kurkowym   300 g / 18 zł  

 6. Pierogi z mięsem kaczki, sos z borówki    300 g / 19 zł

 7.  Naleśniki, warzywa, natka pietruszki, sos paprykowo-pomidorowy    300 g/ 19 zł               

ZUPY

1. Imbirowa z kurczakiem   300 ml / 13 zł 

2. Rosół z kaczki z kluseczkami    300 ml /11 zł 

3. Żurek z suszonymi podgrzybkami i białą kiełbasą    300 ml / 13 zł        

DANIA GŁÓWNE

1. Comber jagnięcy, bataty, szpinak z kurkami, sos z czerwonego wina   400 g / 58 zł 

2. Polędwiczka wieprzowa, ser mozzarella, suszony pomidor, ziemniaki au gratin, karmelizowana marchewka, sos kurkowy  400 g / 37 zł

3. Befsztyk z polędwicy, bataty, konfitura z cebuli, warzywa z grilla, sos pieprzowy   400 g / 59 zł

4. Polędwica wołowa z grilla, sałatka z rukoli i pomidorków cherry, sos gorgonzola   340 g / 51 zł
    
5. Golonka z pieca, ziemniaki, kapusta z kminkiem, chrzan i musztarda   600 g / 35 zł

6. Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria  400 g / 29 zł  

7. Grillowana pierś kurczaka marynowana trawą cytrynową, frytki, ratatui z warzyw, sos pomidorowo-paprykowy   
350 g / 30 zł

8. Kaczka pieczona, modra kapusta, sos malinowy z chilli,  grillowane jabłko, kluseczki gnocchi  450 g / 49 zł 

9. Klasyczny burger wołowy (na życzenie klienta z serem),  warzywa, chips z boczku, frytki stekowe, sos miodowo-musztardowy i BBQ 400 g / 29 zł

DANIA RYBNE

1. Sandacz z makaronem tagliatelle, brokuły,                                      
marchewka, cukinia, sos kurkowy 400 g / 39 zł

2. Halibut pieczony w ziołowej panierce, kalafior romanesco, puree ziemniaczane, sos z szyjek rakowych     400 g / 38 zł

3. Łosoś z pieca, ziemniaki au gratin, warzywa, sos holenderski    400 g / 36 zł              

DANIA DLA DZIECI

1. Zupa pomidorowa lub zupa dnia 250 ml / 6 zł
 
2. Fileciki z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych, frytki, marchewka gotowana   250g / 15 zł


3. Sałatka owocowa    160 g / 12 zł            

PRZEKĄSKI DO PIWA I NIE TYLKO

1. Zupa pomidorowa lub zupa dnia   250 ml / 6 zł 

2. Sery z owocami (porcja dla dwóch osób)      300 ml / 34 zł
 
3. Wędliny z piklami (porcja dla dwóch osób)      300 ml / 36 zł        

DESERY

1. Ciastko czekoladowe, wiśnie smażone z brandy  200 g / 17 zł
 
2. Sernik z sosem truskawkowym, śmietanka, czekolada  200 g / 17 zł
 
3. Szarlotka z cynamonem, lody waniliowe         200 g / 17 zł
 
4. Rolada bezowa z malinami i miętą       200 g / 17 zł

5. Puchar lodowy z owocami i śmietaną         200 g / 17 zł

DODATKI

1. Ziemniaki au gratin   150 g / 8 zł 
   
2. Ziemniaki smażone  150 g / 6 zł

3. Kluseczki gnocchi       150 g / 6 zł 

4. Frytki     200 g / 5 zł

5. Warzywa blanszowane  100 g / 6 zł

6. Pieczywo z czosnkiem     3 szt. / 6 zł  

7. Pieczywo czosnkowe z serem     3 szt. / 8 zł